Wanneer is ons eerstvolgende Repair Café gepland?
Klik op ‘Home’ of ‘Data en locaties

Home Nieuwsbrieven Data en locaties Nieuwsarchief  Huisregels  Vacatures Sponsors  Contact


                                                                                                                                                                                                                                                     

                                                                                                                                                                                                                     

Repair Café Stichtse Vecht © Alle rechten voorbehouden

Disclaimer

Webmaster: Kees Swierts

Laatste wijzigingen: 06 mei 2024

Meer nieuws

Veelgestelde vragen


1. Met wat voor spullen kan ik in het Repair Café Stichtse Vecht terecht?

In het Repair Café Stichtse Vecht kun je terecht met elektrische apparaten, kleding, meubels, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, fietsen, speelgoed etc. Alles wat kapot is (en wat je zelf naar ons Repair Café kunt vervoeren) is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Wil je zeker weten dat er voor jouw kapotte voorwerp een reparateur aanwezig is, neem dan contact op met Repair Café Stichtse Vecht.
Een overzicht van alle Repair Cafés in Nederland vind je hier. Wil je zoeken op de kaart van Nederland of op openingstijden van de Repair Cafés, kijk dan op Repair Café bezoeken.


2. Ik heb een kapotte tv/mixer etc. Kunnen jullie die repareren?

Vragen over de reparatiekansen voor kapotte voorwerpen kan Repair Café Stichtse Vecht helaas niet beantwoorden. De meeste dingen maken echter een goede kans op een geslaagde reparatie. Kom gerust langs bij Repair Café Stichtse Vecht en ga samen met een reparateur aan de slag. Een afspraak maken hiervoor is niet nodig (zie ook vraag 6). Wil je vooraf toch zeker weten of er op dag van jouw bezoek een reparateur met specifieke kennis aanwezig zal zijn, neem dan via de e-mail contact op met Repair Café Stichtse Vecht.

3. Is er ook een Repair Café in Utrecht / Bilthoven / Mijdrecht etc?

Een overzicht van alle Repair Cafés in Nederland vind je hier. Staat de plaatsnaam die je zoekt daar niet bij, dan is er in die gemeente (nog) geen Repair Café.


4. Wanneer is Repair Café Stichtse Vecht weer open?

De openingstijden van Repair Café Stichtse Vecht staan vermeld op de pagina ‘Data en locatie’. Het eerstvolgende Repair Café Stichtse Vecht staat ook vermeld bovenaan de ‘homepagina’.

De openingstijden van alle Repair Cafés in Nederland vind je via Repair Café bezoeken. Klik op de landkaart het Repair Café van jouw keuze aan voor meer informatie over dit specifieke Repair Café.
Je kunt ook in de lijst van alle Repair Cafés in Nederland zoeken op plaatsnaam. Als je op die site geen actuele openingstijden van het Repair Café van jouw keuze kunt vinden, betekent dit dat die gegevens niet bekend zijn.


5. Kan ik ook buiten de vermelde openingstijden langskomen?

Nee, Repair Cafés zijn niet dagelijks open. Het zijn buurtbijeenkomsten die alleen op bepaalde dagen en tijden worden georganiseerd. Kom je op andere momenten langs, dan zul je ter plaatse geen reparateurs aantreffen.


6. Moet ik me aanmelden als ik Repair Café Stichtse Vecht wil bezoeken?

Nee, bijna alle Repair Cafés zijn toegankelijk zonder aanmelding vooraf. Ook voor Repair Café Stichtse Vecht hoef je geen afspraak te maken.

7. Ik heb een kapotte broodrooster/fietstas etc., maar er is geen Repair Café bij mij in de buurt. Wat kan ik doen?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt natuurlijk per auto, trein of bus naar een iets verder gelegen Repair Café reizen. Hierbij moet je wel bedenken dat de milieuwinst die je boekt met repareren, kleiner wordt naarmate je verder moet reizen. Je kunt ook proberen of je, buiten het Repair Café om, een vrijwillige reparateur kunt vinden in je eigen buurt. Vertel zo veel mogelijk mensen in je omgeving over jouw kapotte voorwerp. Wie weet dient zich vanzelf een handige buurtgenoot aan die je wil helpen. Het mooist zou natuurlijk zijn om zelf een Repair Café te beginnen in jouw woonplaats. Zo los je niet alleen je eigen probleem op, maar ook dat van buurtgenoten die, net als jij, niet zo handig zijn dat ze hun eigen broodrooster/fietstas etc. kunnen repareren. De landelijke Stichting Repair Café helpt je graag op weg.


8. Ik wil zelf een Repair Café beginnen in mijn buurt. Hoe doe ik dat?

De landelijke Stichting Repair Café helpt lokale groepen op weg met hun eigen Repair Café. Zij bieden onder meer een uitgebreid informatiepakket. Je kunt heel makkelijk hun ondersteuning opvragen. Doe dit zo snel mogelijk nadat je het idee voor een eigen Repair Café hebt gekregen! Zo voorkom je dat je dubbel werk moet doen, en kun je bijvoorbeeld ook tijdig in contact komen met andere geďnteresseerden in je buurt.


9. Ik kan repareren/organiseren. Kan ik meehelpen in Repair Café Stichtse Vecht?

Graag zelfs! Je kunt hiervoor via de e-mail direct contact opnemen met Repair Café Stichtse Vecht.


10. Ik heb een kapotte wasmachine/leunstoel etc. die te zwaar is om naar het Repair Café mee te nemen. Komen jullie ook aan huis?

In principe niet. Het Repair Café Stichtse Vecht is geen klussendienst, maar een ontmoetingsplaats waar mensen gezamenlijk hun spullen kunnen repareren. Wel kun je, tijdens een bezoek aan een Repair Café Stichtse Vecht, contact leggen met een van de aanwezige reparateurs en je vraag stellen. Wie weet vindt iemand het leuk om je te helpen.


11. Halen jullie ook spullen op?

Nee, bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van hun spullen naar het Repair Café Stichtse Vecht. Wel kun je, tijdens een bezoek aan ons Repair Café, contact leggen met een van de aanwezige reparateurs en je vraag stellen. Wie weet vindt iemand het leuk om je te helpen.


12. Kan ik (kapotte) spullen aan jullie doneren?

Nee, het Repair Café Stichtse Vecht is er niet om mensen van hun oude spullen af te helpen. Het is juist de bedoeling dat spullen na reparatie weer door hun oorspronkelijke eigenaar worden gebruikt. Mocht je gereedschap of reparatiemateriaal willen doneren, neem dan via de e-mail contact op met een Repair Café Stichtse Vecht.


13. Wat kosten reparaties in het Repair Café Stichtse Vecht?

Om de drempel voor bezoekers zo laag mogelijk te houden, zijn de adviezen en hulp van de deskundigen in het Repair Café gratis. Maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld! In het Repair Café Stichtse Vecht staat een fooienpot op tafel, waar tevreden bezoekers hun bijdrage in kunnen doen. Met deze donaties kunnen wij (een deel van) onze kosten betalen.


14. Bij sommige reparaties moeten onderdelen worden vervangen. Hoe lossen jullie dat op?

Het Repair Café Stichtse Vecht heeft geen grote hoeveelheden losse onderdelen op voorraad. Kleine dingen zoals schakelaartjes, stekkers, snoer, naaigaren of stopwol zijn vaak wel aanwezig. Als de reparatie met het aanwezige materiaal niet kan worden uitgevoerd, krijgt de bezoeker in veel gevallen advies waar hij het ontbrekende onderdeel kan kopen, en aan welke eisen dat onderdeel precies moet voldoen. Wellicht kan het voorwerp later op de middag – of tijdens het volgende Repair Café – dan wel worden gerepareerd.